03/08/2020

«Un refugi a la Costa Brava per envellir junts» al “El Periódico”

Aquest dilluns 3 d’Agost, el diari El Periódico parla del Walden XXI, un model únic de convivència sénior ubicat a la Costa Brava que te previst estar llest al 2023.

L’artícle també parla de com la situació actual obre la porta a que establiments hotelers afectats per la Covid-19 es converteixin en espais d’atenció a la gent gran.

Marc Trepat opina sobre el tema com arquitecte especialitzat amb persones grans i dependència.

22/06/2020

Marc Trepat a Hospitecnia

“Reflecions sobre le model de residencies per a gent gran” es el nou artícle de Marc Trepat a Hospitecnica, el portal d’arquitectura, enginyeria i gestió hospitalària. És un privilegi estar en la que és avui en dia una de les principals plataformes de conexió entre hospitals, professionals del diseny i proveidors de serveis de l’àmbit sanitari.

En el text, Marc Trepat ens fa reflexionar sobre el model d’atenció a les persones grans durant la crisi de la Covid 19, ja que ha estat, desafortunadament, el col·lectiu més afectat.

17/05/2020

Entrevista a ‘Abitare Sociale’

Francesco Cocco és un arqutiecte italià amb qui Marc Trepat va coincidir en unes jornades d’arquitectura per a gent gran. En aquesta ocasió, ha col·laborat per traduir l’entrevista de Marc Trepat a “La Contra” de “La Vanguardia” per publicarla a “Abitare Sociale”, pàgina web amb la que Francesco Cocco col·labora des de fa temps. També ha aprofitat l’ocasió per il·lustrar allò que Marc Trepat compta amb diferents imatges. La podeu llegir sencera aquí en italià.

02/04/2020

Arquitectura i residències: COVID-19

Durant aquests extranys i incerts temps que estem vivint, les residencies per a gent gran s’han convertit en un tema d’actualitat, desgraciadament, pel fort impacte que està tenint l’enfermetat de la Covid-19 en els residents grans i el personal sanitari que hi treballa. Això ha servit per denunciar moltes carències dels models de residència actuals i per portar a debat si el model es l’adecuat.

Marc Trepat, arquitecte i soci fundador de B\TA, escriu aquesta setmana a dependencia.info un article que tracta precisament sobre aquest problema i com el seu equip que ja porta anys defensant un model de residència per a gent gran més compartimentat i adaptat a les necessitats de les persones.

25/07/2016

Què podem aprendre de les residencies per a gent gran a Suècia?

Als anteriors articles sobre el viatge geroexistencial a Estocolm realitzat el mes de juny passat, Marc Trepat ens explica com les residencies sueques responen directament a la seva cultura.

En aquest tercer article, Marc comparteix la seva visió sobre l’arquitectura i ens explica que aspectes arquitectònics que considera directament importables i els quals requereixen una interpretació o traducció per ser incorporats a les nostres residencies per a gent gran.

09/07/2016

Aspectes arquitectònics a les unitats de convivència

Marc Trepat recull les impresions del seu viatge geroasistencial a Estocolm, sobretot en tot allò relatiu a les unitats de convivència a les residencies per a gent gran a Suècia.

L’article ens introdueix en aquestes unitats de convivència, en la seva configuració física i en com s’han anat transformant durant el temps. Y ens acaba parlant d’edificis multigeneracionals, edificis que combinen diferents usos i favoreixen la integració.

17/06/2016

Residencies per a gent gran a Suècia

Marc Trepat, soci fundador de B\TA i arquitecte especialitzat en el diseny de residencies per a gent gran, va assistir al últim viatge organitzat per inforesidencias.com per a conèixer com es va atendre a la gent gran a Suècia.

Durant el viatge, en Marc va poder veure com s’organitzaven allà les residencies de la tercera edat, com s’aplica el sistema d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i com des de l’arquitectura podem ajudar al benestar de la gent.

Podeu llegir molt mñes sobre el tema en aquest article.

30/03/2015

B\TA al programa ‘Èxit’ de 8tv

El programa ‘Èxit’ de 8tv va comptar amb la presència de B\TA, on varem tenir la oportunitat d’ensenyar les nostres instal·lacions, la nostra organització com a despatx, i també la nostra visió sobre l’arquitectura.

A més a més, Marc Trepat també comparteix la seva opinió sobre com, en certa manera, la crisis ens ha ajudat a ser millors arquitectes, de la versatilitat i la concepció global que tenim els arquitectes en aquest país, i moltes altres reflexions.